Nu le admira doar! 2011.01.01


Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde anunţă concurs de fotografie şi eseu în cadrul proiectului „Cele 7 minuni ale Ţinutului Secuiesc”, proiect prin intermediul căruia se urmăreşte creşterea gradului de apreciere, vizitare şi protejare al valorilor naturale locale în rândul tinerilor. Pentru a participa la concurs, în perioada 23 ianuarie - 28 februarie 2011 se pot trimite fotografii şi / sau eseuri despre cele 30 de arii naturale respectiv despre cele 30 de probleme de mediu cuprinse în proiect.

escrierea detaliată a tematicii concursului, adică a valorilor, situaţiei ariilor naturale aflate în competiţie şi a căilor de acces la acestea, respectiv a principalelor problemele de mediu cauzate de intervenţia omului, se găseşte pe pagina web a proiectului  http://www.7csoda.zoldszekely.ro/#ro

Fotografiază!

  • Îţi place să faci fotografii de natură? Vizitează ariile naturale aflate în concurs, fă căteva poze şi împărtăşeşte-le cu noi.

  • Sigur ai avut deja neplăcerea de a vedea în mediul tău arii naturale poluate, afectate. Dacă reuşeşti să faci poze în aceste zone, trimite-le şi nouă să le arătăm la toată lumea.

 

Comentează!

  • După părerea ta, de ce trebuie să avem grijă de minunile Ţinutului Secuiesc? Cum putem să contribuim noi la acest lucru? În măsura în care doreşti să ne ajuţi şi tu în protejarea acestor arii naturale, ca un prim pas poţi să împărtăşeşti cu noi părerea şi critica ta privind acest subiect.

  • Te deranjează să vezi poluarea munţilor şi apelor, distrugerea pădurilor? Sugerează posibile soluţii pentru oricare din problemele de mediu din regiune, compune un eseu pe acest subiect, şi spune-ne cum crezi tu că se poate schimba această situaţie?

 

În luna aprilie, cu sprijinul Uniunii Europeană acordat prin programul “Tineret în Acţiune, vom lansa o publicaţie bilingvă în care se vor cuprinde informaţii privind ariile naturale şi problemele de mediu din proiect. Pe lângă descrierea ariilor, aceasta va conţine şi o selecţie a fotografiilor respectiv a celor mai bune esee trimise de către concurenţi. După cunoaşterea celor 7 minuni câştigătoare, cele mai bune fotografii vor apare şi în cadrul expoziţiei organizate la încheierea proiectului.

 

Caştigătorul concursului, care se prezintă cu cea mai reuşită fotografie sau cu cel mai reuşit eseu, o să fie premiat cu un aparat de fotografiat.

Trimite cât mai multe poze şi / sau eseuri despre minunile naturale ale Ţinutului Secuiesc la adresa info@zoldszekely.ro, şi poţi fi şi tu inclus în carte şi în expoziţia din încheierea proiectului, sau să fi chiar câştigătorul aparatului de fotografiat cu care să faci în continuare poze despre minunile din jurul tău.

 

<< Înapoi         

Finanțatori
Parteneri media

  |